Aleksandra Reder (Bąk)
Dyplomowany dietetyk kliniczny, studenta Psychologii 2-go roku, Certyfikowany praktyk Ustawień Systemowych, Mentorka kobiet, Artystka, Autorka.
Od kilku lat intensywnie pracuję z ludźmi, na sesjach indywidualnych i warsztatach grupowych łącząc metodę ustawień systemowych Berta Hellingera, Techniki uwalniania i pracy ze świadomością Dawida Hawkinsa, a także moje własne, wypracowane przez lata pracy ze sobą oraz innymi ludźmi metody, między innymi przez pracę z intencją, czy przekonaniami. Na sesjach indywidualnych ze mną warsztatowych grupowych, które prowadzę moi klienci docierają do głębokich początków swoich problemów, patrząc na ich przyczyny, a nie jedynie powierzchowne powody.
Swoją pracę opieram na głębokim szacunku do granic i indywidualnych potrzeb uczestników, zawsze w połączeniu z prowadzeniem Boga, Siły Wyższej. Z ludźmi pracuję z wieloma tematami, takimi jak: tematy ciała- waga, zdrowie, seksualność, relacja z jedzeniem. A także tematy związane z relacjami, czy biznesem.
Moje doświadczenie i wykształcenie obejmuje wiele lat działalności w różnych obszarach, zarówno biznesowych, jak i osobistych, między innymi:
- ukończona certyfikowana roczna szkoła ustawień systemowych u Anny Brzozowskiej,
- czerpanie wiedzy od takich nauczycieli, jak Iza Kopp-Pietrzak czy Gerhard Walper, uczeniowie B. Hellingera, poprzez uczestnictwo w ich licznych warsztatach i materiałach,
- ukończone studia dietetyki klinicznej,
- udział w setkach ustawień systemowych,
- wiele lat zgłębiania tematów związanych z rozwojem i świadomością na własnej skórze.
- Ukończona psychoterapia i regularne superwizje,
- aktualnie studia magisterskie z psychologii w Warszawie,
- intensywna praca z moimi klientami, która przynosi owoce, sukcesy i polecenia mojej pracy dalej,
- a także kilkanaście lat moich osobistych doświadczeń związanych z odchudzaniem, ciałem, zaburzeniami odżywiania i szukaniem diety idealnej – które stały się moją osobistą szkołą życia, dając nie tylko ogromne doświadczeni w tym temacie, ale także poszerzając moją świadomość i podejście do tego tematu o patrzenie wielowątkowe i holistyczne.



USTAWIENIA SYSTEMOWE
Jestem certyfikowanym praktykiem Ustawień Systemowych. Skończyłam roczną szkołę ustawień systemowych u Anny Brzozowskiej, rozpoczęłam także drugą szkołę ustawień u Gerharda Walphera – ucznia Hellingera. Spędziłam także wiele dni na wielu, wielu warsztatach, webinarach i książkach u Izy Kopp – Pietrak, jednej z topowych osób zajmujących się ustawieniami w Polsce. Uczestniczyłam w setkach ustawień u różnych terapeutów z Polski i zza granicy. Regularnie poddaję się także superwizji. Przeszłam wiele różnych własnych procesów i własną terapię.
Dodatkowo wciąż się uczę. Wciąż się szkolę. Wciąż poszerzam moją wiedzę i doświadczenie.


DIETETYK KLINICZNY, HOLISTYCZNY I COACH ODCHUDZANIA
Zawodowo jestem dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie medycznym w Katowicach ze specjalizacją „dietetyka kliniczna”.
W życiu prywatnym zajmuję się tematem diet, odżywiania i ciała od 15 lat.
Jako bardzo młoda osoba doświadczyłam wielu problemów z wagą i ciałem. Przeszłam przez anoreksję, dużą otyłość, wahania wagi, nadwagę.
Mam też w swoim doświadczeniu między innymi wyleczenie insulinooporności, problemów hormonalnych, zaniku miesiączki trwającego kilka lat, mgły mózgowej, efektów jojo.
Moje doświadczenie w tym temacie to także wiele różnych diet, jak na przykład weganizm, na którym byłam łącznie ok 7 lat, witarianizm 4 lata, diety wysokobiałkowe, wysokowęglowodanowe, wysokotłuszczowe, carnivore, keto.
Doświadczyłam też kilku postów sokowych ( w tym jeden bardzo długi, trwający ponad 3 miesiące), oraz głodówek.
Całe moje doświadczenie dietetyczne związane z moim ciałem i kilogramami, stało się moim fundamentem do rozwoju i poszukiwania prawdy. Stało się tez ogromnym zasobem z którego mogę dawać innym.
Zrozumiałam, że na to, jak wyglądamy wpływa wiele rzeczy. Zaczynając od naszych emocji – co w sobie nosimy i co kumulujemy w naszych ciałach, myśli – tego w jaki sposób o sobie myślimy, przez nasze przekonania – o nas samych, o jedzeniu, o dietach, o kilogramach, a kończąc na programach i traumie dziedziczonej (epigenetyce).
DOŚWIADCZENIE BIZNESOWE
Od najmłodszych lat zajmuję się tworzeniem.
W moim rozwoju osobistym, ogromną rolę gra moje doświadczenie biznesowe. Nie urwałam się z choinki i nie stwierdziłam któregoś dnia po prostu zajmować się rozwojem. 😉
Zaczęłam od pracy w gastronomii i tutaj spędziłam kilka lat swojego życia. Najpierw jako pomoc kuchenna, potem jako cukiernik, a następnie jako główny cukiernik w kilku kawiarniach w Katowicach. Pracowałam także jako manager w Kawiarni w jednym z najbardziej prestiżowych miejsc w Warszawie, gdzie spotykałam wiele sławnych i rozpoznawalnych osobistości.
Mam na swoim koncie również współorganizowanie dwóch dużych festiwali rozwojowych, gdzie poza zajmowaniem się np. układaniem programu na sceny, zapraszaniem prelegentów, zarządzałam także całym cateringiem. Zajmowałam się zatowarowvaniem, uczeniem wolontariuszy przygotowywania jedzenia, koordynowałam wydawanie posiłków, czy rozliczenia z kasy.
Swego czasu, organizowanie też ogólnopolskie targi rękodzieła. Byłam ich właścicielką, dyrektorem i był to mój autorski pomysł, który realizowałam przez kilka lat w wielu dużych miastach w Polsce. Organizacja targów okazała się jednak bardzo czasochłonna, a ja wolałam skupić swoje działania na rozwijaniu się w kierunku pracy ustawieniowej i dietetycznej.
Od najmłodszych lat zajmowałam się także rękodziełem i aktualnie realizuję to hobby tworząc moje unikatowe kolczyki z piórami i markę Let’s Fly! Jest to biżuteria stworzona dla kobiet, dodająca lekkości i przypominająca o intencji, z która zostały zakupione. Często jest to też po prostu pamiątka z sesji czy warsztatów, które organizuję.
Mówiąc o kolczykach, jestem też organizatorką sesji zdjęciowych dla kobiet w sensualnym klimacie. Jest to fajne przedłużenie mojego produktu, okazja do kobiecych spotkań w formie kręgów, ale też przedłużenie mojej działaności związanej z ciałem, zdrowym podejściem do niego, akceptacją i po prostu pokochaniem siebie… oraz otworzeniem się na swoją kobiecość i seksualność.
Zdjęcia z tych sesji możesz zobaczyć w zakładce kolczyki Let’s fly. 😉
Aktualnie jestem też współwłaścicielką cukierni/ plenerowej kawiarni, która specjalizuje się w wyrobie zdrowych ciast i słodkości. Tworzymy głównie na bazie owoców i orzechów, wykorzystując jedynie w 100% zdrowe i naturalne składniki. Jako cukiernia mamy grono fanów i regularnych odbiorców, którzy uwielbiają nasze wyroby i z wielkim uśmiechem na twarzy zajadają się naszymi zdrowymi ciastami wszędzie, gdzie się z nimi pojawiamy. Można nas aktualnie spotkać głównie na festiwalach, eventach, ale planujemy także niebawem otwarcie punktu stacjonarnego.
Wysyłamy również nasze ciasta do klientów z całej Polski na zamówienie. Wciąż się rozwijamy!
